Håll gärna mer än du lovar.~.~ Var modig!~.~ Rådgör aldrig när du vill göra en god gärning.~.~ Var inte rädd för att göra bort dig!~.~ På ett ögonblick kan hela livet förändras.~.~ Gläds åt andras framgångar!~.~ Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.~.~ Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går.~.~ Ta dig samman och gör något onyttigt.~.~ Ta dig tid att flanera och filosofera!~.~ Klaga inte över att du inte har tid, det är en fråga om prioritering.~.~ Det är ofta drömmen som har ett värde.~.~ Fånga tillfällen i flykten!~.~ Att vänta en glädje är också en glädje.~.~ Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.~.~ Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.~.~ Vi möter sällan någon som vi inte har något att lära av.~.~ Se framåt, där har du framtiden.~.~ Gräset är grönt där man är, bara om man vattnar det.~.~ Rikta blicken på ljuspunkterna.~.~ Felsteg kan bli trappsteg uppåt.~.~ Man får i regel den kraft man behöver.~.~ Entusiasm åldras långsamt.~.~ Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort.~.~ Märkligt att det som nyss låg framför oss nu ligger bakom oss.~.~ Var frikostig med berättigat beröm!~.~ Döm inte innehållet efter omslaget!~.~ Satsa det där lilla extra, det kan vara helt avgörande.~.~ Man måste skynda sig medan man har lust.~.~ Gör saker för lustens och glädjens skull.~.~ Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.~.~ Lägg undan klockan ibland!~.~ Så plötsligt kommer det rätta ögonblicket.~.~ Förgyll vardagen!~.~ Uppmuntran ger uthållighet.~.~ Låt andra få känna sig betydelsefulla!~.~ Ibland måste man låta ambitionen vila.~.~ Ibland är det skönt att bara vara.~.~ Man bör akta sig för att akta sig för mycket.~.~

Tankekort från PEDAGOGFÖRLAGET AB, 0435-135 35

Om Willemo

För drygt 40 år sedan utbildades jag till undersköterska. Arbetet med, för och kring människor har fortsatt att fängsla mig. Min nyfikenhet stimulerade till fortbildning inom beteendevetenskap, sjuksköterskeutbildning, omvårdnad- och individuell vårdplanering, företagsekonomi och matematik.

Åren som cirkelledare på studieförbundet TBV har gett mig erfarenhet av individuell vårdplanering, data, bokföring, databokföring, EU-kunskap, körsång, "att våga tala", självförtroendeträning och retorik.

I Arbetsförmedlingens utbildningar för arbetssökande (t ex Språngbrädan, FackLan och orienteringskurser) har jag medverkat med hälsosamtal, personlig utveckling, positivt tänkande, datorutbildningar, bokföringscirklar och att söka jobb mm.

Några år inom ett företag med försäljning och utveckling av datorprogram samt två års vikariat som vårdlärare har bidragit till nyttiga erfarenheter. Studier vid Växjö universitet har lett fram till en fil.mag-examen i vårdvetenskap. Efter en period som ersättare i riksdagen har jag fram till årsskiftet 10/11 varit fritidspolitiker i Växjö kommun.

Därefter följde ett vikariat som verksamhetschef hos Carema Care (numera Vardaga) på Evelids äldreboende. En filosofi som bygger på Den Goda Dagen med kunden i fokus och ett funktionsbevarande arbetssätt har passat mig bra. Att arbeta inom hemsjukvård och äldreomsorg ger många spännande möten med människor - och då utvecklas jag!

Numera jobbar jag med affärsutveckling och ledarskap samt är återförsäljare av Forevers hälsoprodukter. Gyllene Dunken, möjligheternas företag som erbjuder Friskhet och Frihet Forever! 

Känner Du Dig sjuk? Ring sjukvården på 1177!
Vill Du må bra? Ring mig redan ida´!

http://www.myaloevera.se/willemo

Medlem i BNI Team Linné http://www.bni.nu och nominerad till Årets Affärsnätverkare 2014

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Nominerade.asp