Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går.~.~ På ett ögonblick kan hela livet förändras.~.~ Se framåt, där har du framtiden.~.~ Man måste skynda sig medan man har lust.~.~ Låt andra få känna sig betydelsefulla!~.~ Ta dig tid att flanera och filosofera!~.~ Märkligt att det som nyss låg framför oss nu ligger bakom oss.~.~ Rådgör aldrig när du vill göra en god gärning.~.~ Att vänta en glädje är också en glädje.~.~ Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.~.~ Fånga tillfällen i flykten!~.~ Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.~.~ Satsa det där lilla extra, det kan vara helt avgörande.~.~ Ibland måste man låta ambitionen vila.~.~ Var frikostig med berättigat beröm!~.~ Var inte rädd för att göra bort dig!~.~ Var modig!~.~ Gläds åt andras framgångar!~.~ Felsteg kan bli trappsteg uppåt.~.~ Klaga inte över att du inte har tid, det är en fråga om prioritering.~.~ Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.~.~ Döm inte innehållet efter omslaget!~.~ Gör saker för lustens och glädjens skull.~.~ Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.~.~ Man bör akta sig för att akta sig för mycket.~.~ Ibland är det skönt att bara vara.~.~ Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort.~.~ Entusiasm åldras långsamt.~.~ Ta dig samman och gör något onyttigt.~.~ Man får i regel den kraft man behöver.~.~ Så plötsligt kommer det rätta ögonblicket.~.~ Gräset är grönt där man är, bara om man vattnar det.~.~ Uppmuntran ger uthållighet.~.~ Vi möter sällan någon som vi inte har något att lära av.~.~ Det är ofta drömmen som har ett värde.~.~ Lägg undan klockan ibland!~.~ Förgyll vardagen!~.~ Rikta blicken på ljuspunkterna.~.~ Håll gärna mer än du lovar.~.~

Tankekort från PEDAGOGFÖRLAGET AB, 0435-135 35

Om Willemo

För drygt 45 år sedan utbildades jag till undersköterska. Arbetet med, för och kring människor har fortsatt att fängsla mig. Min nyfikenhet stimulerade till fortbildning inom beteendevetenskap, sjuksköterskeutbildning, omvårdnad- och individuell vårdplanering, företagsekonomi och matematik.

Åren som cirkelledare på studieförbundet TBV har gett mig erfarenhet av individuell vårdplanering, data, bokföring, databokföring, EU-kunskap, körsång, "att våga tala", självförtroendeträning och retorik.

I Arbetsförmedlingens utbildningar för arbetssökande (t ex Språngbrädan, FackLan och orienteringskurser) har jag medverkat med hälsosamtal, personlig utveckling, positivt tänkande, datorutbildningar, bokföringscirklar och att söka jobb mm.

Några år inom ett företag med försäljning och utveckling av datorprogram samt två års vikariat som vårdlärare har bidragit till nyttiga erfarenheter. Studier vid Växjö universitet har lett fram till en fil.mag-examen i vårdvetenskap. Efter en period som ersättare i riksdagen har jag fram till årsskiftet 10/11 varit fritidspolitiker i Växjö kommun.

Därefter följde ett vikariat som verksamhetschef hos Carema Care (numera Vardaga) på Evelids äldreboende. En filosofi som bygger på Den Goda Dagen med kunden i fokus och ett funktionsbevarande arbetssätt har passat mig bra. Att arbeta inom hemsjukvård och äldreomsorg ger många spännande möten med människor - och då utvecklas jag!

Som återförsäljare av Forevers hälsoprodukter leder jag Gyllene Dunken, möjligheternas företag som erbjuder Friskhet och Frihet Forever! 

Utöver det har jag förädlat sjuksköterskekunskaper och sjukvårdserfarenheter genom att utbilda mig för att kunna behandla kroppens energiflöden med Bicom Bioresonans. Besök gärna hemsidan www.halsaochlivskraft.se

Känner Du Dig sjuk? Ring sjukvården på 1177!
Vill Du må bra? Ring mig redan ida´!

http://www.myaloevera.se/willemo

Nominerad till Årets Affärsnätverkare 2014

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Nominerade.asp