Var modig!~.~ Uppmuntran ger uthållighet.~.~ Håll gärna mer än du lovar.~.~ Vi möter sällan någon som vi inte har något att lära av.~.~ Man bör akta sig för att akta sig för mycket.~.~ Var frikostig med berättigat beröm!~.~ Gör saker för lustens och glädjens skull.~.~ Ta dig tid att flanera och filosofera!~.~ Man får i regel den kraft man behöver.~.~ Felsteg kan bli trappsteg uppåt.~.~ Märkligt att det som nyss låg framför oss nu ligger bakom oss.~.~ På ett ögonblick kan hela livet förändras.~.~ Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.~.~ Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går.~.~ Att vänta en glädje är också en glädje.~.~ Så plötsligt kommer det rätta ögonblicket.~.~ Det är ofta drömmen som har ett värde.~.~ Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.~.~ Fånga tillfällen i flykten!~.~ Gräset är grönt där man är, bara om man vattnar det.~.~ Man måste skynda sig medan man har lust.~.~ Låt andra få känna sig betydelsefulla!~.~ Satsa det där lilla extra, det kan vara helt avgörande.~.~ Döm inte innehållet efter omslaget!~.~ Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort.~.~ Rikta blicken på ljuspunkterna.~.~ Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.~.~ Klaga inte över att du inte har tid, det är en fråga om prioritering.~.~ Entusiasm åldras långsamt.~.~ Rådgör aldrig när du vill göra en god gärning.~.~ Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.~.~ Se framåt, där har du framtiden.~.~ Förgyll vardagen!~.~ Var inte rädd för att göra bort dig!~.~ Ibland är det skönt att bara vara.~.~ Gläds åt andras framgångar!~.~ Ibland måste man låta ambitionen vila.~.~ Ta dig samman och gör något onyttigt.~.~ Lägg undan klockan ibland!~.~

Tankekort från PEDAGOGFÖRLAGET AB, 0435-135 35

Om Willemo

För drygt 40 år sedan utbildades jag till undersköterska. Arbetet med, för och kring människor har fortsatt att fängsla mig. Min nyfikenhet stimulerade till fortbildning inom beteendevetenskap, sjuksköterskeutbildning, omvårdnad- och individuell vårdplanering, företagsekonomi och matematik.

Åren som cirkelledare på studieförbundet TBV har gett mig erfarenhet av individuell vårdplanering, data, bokföring, databokföring, EU-kunskap, körsång, "att våga tala", självförtroendeträning och retorik.

I Arbetsförmedlingens utbildningar för arbetssökande (t ex Språngbrädan, FackLan och orienteringskurser) har jag medverkat med hälsosamtal, personlig utveckling, positivt tänkande, datorutbildningar, bokföringscirklar och att söka jobb mm.

Några år inom ett företag med försäljning och utveckling av datorprogram samt två års vikariat som vårdlärare har bidragit till nyttiga erfarenheter. Studier vid Växjö universitet har lett fram till en fil.mag-examen i vårdvetenskap. Efter en period som ersättare i riksdagen har jag fram till årsskiftet 10/11 varit fritidspolitiker i Växjö kommun.

Därefter följde ett vikariat som verksamhetschef hos Carema Care (numera Vardaga) på Evelids äldreboende. En filosofi som bygger på Den Goda Dagen med kunden i fokus och ett funktionsbevarande arbetssätt har passat mig bra. Att arbeta inom hemsjukvård och äldreomsorg ger många spännande möten med människor - och då utvecklas jag!

Numera jobbar jag med affärsutveckling och ledarskap samt är återförsäljare av Forevers hälsoprodukter. Gyllene Dunken, möjligheternas företag som erbjuder Friskhet och Frihet Forever! 

Känner Du Dig sjuk? Ring sjukvården på 1177!
Vill Du må bra? Ring mig redan ida´!

http://www.myaloevera.se/willemo

Medlem i BNI Team Linné http://www.bni.nu och nominerad till Årets Affärsnätverkare 2014

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Nominerade.asp