Förgyll vardagen!~.~ Lägg undan klockan ibland!~.~ Entusiasm åldras långsamt.~.~ Uppmuntran ger uthållighet.~.~ Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort.~.~ Så plötsligt kommer det rätta ögonblicket.~.~ Man får i regel den kraft man behöver.~.~ Håll gärna mer än du lovar.~.~ Satsa det där lilla extra, det kan vara helt avgörande.~.~ Låt andra få känna sig betydelsefulla!~.~ Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går.~.~ Rådgör aldrig när du vill göra en god gärning.~.~ Gräset är grönt där man är, bara om man vattnar det.~.~ Gläds åt andras framgångar!~.~ Var modig!~.~ Att vänta en glädje är också en glädje.~.~ Man måste skynda sig medan man har lust.~.~ Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.~.~ Se framåt, där har du framtiden.~.~ Klaga inte över att du inte har tid, det är en fråga om prioritering.~.~ Ibland är det skönt att bara vara.~.~ Vi möter sällan någon som vi inte har något att lära av.~.~ Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.~.~ Det är ofta drömmen som har ett värde.~.~ Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.~.~ Man bör akta sig för att akta sig för mycket.~.~ Rikta blicken på ljuspunkterna.~.~ Fånga tillfällen i flykten!~.~ Gör saker för lustens och glädjens skull.~.~ Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.~.~ På ett ögonblick kan hela livet förändras.~.~ Märkligt att det som nyss låg framför oss nu ligger bakom oss.~.~ Ta dig samman och gör något onyttigt.~.~ Ibland måste man låta ambitionen vila.~.~ Ta dig tid att flanera och filosofera!~.~ Felsteg kan bli trappsteg uppåt.~.~ Döm inte innehållet efter omslaget!~.~ Var inte rädd för att göra bort dig!~.~ Var frikostig med berättigat beröm!~.~

Tankekort från PEDAGOGFÖRLAGET AB, 0435-135 35

Om Willemo

För drygt 40 år sedan utbildades jag till undersköterska. Arbetet med, för och kring människor har fortsatt att fängsla mig. Min nyfikenhet stimulerade till fortbildning inom beteendevetenskap, sjuksköterskeutbildning, omvårdnad- och individuell vårdplanering, företagsekonomi och matematik.

Åren som cirkelledare på studieförbundet TBV har gett mig erfarenhet av individuell vårdplanering, data, bokföring, databokföring, EU-kunskap, körsång, "att våga tala", självförtroendeträning och retorik.

I Arbetsförmedlingens utbildningar för arbetssökande (t ex Språngbrädan, FackLan och orienteringskurser) har jag medverkat med hälsosamtal, personlig utveckling, positivt tänkande, datorutbildningar, bokföringscirklar och att söka jobb mm.

Några år inom ett företag med försäljning och utveckling av datorprogram samt två års vikariat som vårdlärare har bidragit till nyttiga erfarenheter. Studier vid Växjö universitet har lett fram till en fil.mag-examen i vårdvetenskap. Efter en period som ersättare i riksdagen har jag fram till årsskiftet 10/11 varit fritidspolitiker i Växjö kommun.

Därefter följde ett vikariat som verksamhetschef hos Carema Care (numera Vardaga) på Evelids äldreboende. En filosofi som bygger på Den Goda Dagen med kunden i fokus och ett funktionsbevarande arbetssätt har passat mig bra. Att arbeta inom hemsjukvård och äldreomsorg ger många spännande möten med människor - och då utvecklas jag!

Numera jobbar jag med affärsutveckling och ledarskap samt är återförsäljare av Forevers hälsoprodukter. Gyllene Dunken, möjligheternas företag som erbjuder Friskhet och Frihet Forever! 

Känner Du Dig sjuk? Ring sjukvården på 1177!
Vill Du må bra? Ring mig redan ida´!

http://www.myaloevera.se/willemo

Medlem i BNI Team Linné http://www.bni.nu och nominerad till Årets Affärsnätverkare 2014

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Nominerade.asp