Rådgör aldrig när du vill göra en god gärning.~.~ Gläds åt andras framgångar!~.~ Förgyll vardagen!~.~ Man får i regel den kraft man behöver.~.~ Klaga inte över att du inte har tid, det är en fråga om prioritering.~.~ Att vänta en glädje är också en glädje.~.~ Satsa det där lilla extra, det kan vara helt avgörande.~.~ Ta dig tid att flanera och filosofera!~.~ Fånga tillfällen i flykten!~.~ Märkligt att det som nyss låg framför oss nu ligger bakom oss.~.~ På ett ögonblick kan hela livet förändras.~.~ Var frikostig med berättigat beröm!~.~ Låt andra få känna sig betydelsefulla!~.~ Ta dig samman och gör något onyttigt.~.~ Döm inte innehållet efter omslaget!~.~ Felsteg kan bli trappsteg uppåt.~.~ Så plötsligt kommer det rätta ögonblicket.~.~ Lägg undan klockan ibland!~.~ Man bör akta sig för att akta sig för mycket.~.~ Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort.~.~ Använd spegeln och inte kikaren när du letar efter fel.~.~ Entusiasm åldras långsamt.~.~ Var inte rädd för att göra bort dig!~.~ Man måste skynda sig medan man har lust.~.~ Se framåt, där har du framtiden.~.~ Ibland är det skönt att bara vara.~.~ Rikta blicken på ljuspunkterna.~.~ Ibland måste man låta ambitionen vila.~.~ Vi möter sällan någon som vi inte har något att lära av.~.~ Var modig!~.~ Gör saker för lustens och glädjens skull.~.~ Försök att vara närvarande i den situation du befinner dig.~.~ Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går.~.~ Håll gärna mer än du lovar.~.~ Uppmuntran ger uthållighet.~.~ Försök att göra någon glad varje dag om det så bara är dig själv.~.~ Det är ofta drömmen som har ett värde.~.~ Gräset är grönt där man är, bara om man vattnar det.~.~ Den som lever med planer för framtiden håller sig ung.~.~

Tankekort från PEDAGOGFÖRLAGET AB, 0435-135 35

Om Willemo

För drygt 45 år sedan utbildades jag till undersköterska. Arbetet med, för och kring människor har fortsatt att fängsla mig. Min nyfikenhet stimulerade till fortbildning inom beteendevetenskap, sjuksköterskeutbildning, omvårdnad- och individuell vårdplanering, företagsekonomi och matematik.

Åren som cirkelledare på studieförbundet TBV har gett mig erfarenhet av individuell vårdplanering, data, bokföring, databokföring, EU-kunskap, körsång, "att våga tala", självförtroendeträning och retorik.

I Arbetsförmedlingens utbildningar för arbetssökande (t ex Språngbrädan, FackLan och orienteringskurser) har jag medverkat med hälsosamtal, personlig utveckling, positivt tänkande, datorutbildningar, bokföringscirklar och att söka jobb mm.

Några år inom ett företag med försäljning och utveckling av datorprogram samt två års vikariat som vårdlärare har bidragit till nyttiga erfarenheter. Studier vid Växjö universitet har lett fram till en fil.mag-examen i vårdvetenskap. Efter en period som ersättare i riksdagen har jag fram till årsskiftet 10/11 varit fritidspolitiker i Växjö kommun.

Därefter följde ett vikariat som verksamhetschef hos Carema Care (numera Vardaga) på Evelids äldreboende. En filosofi som bygger på Den Goda Dagen med kunden i fokus och ett funktionsbevarande arbetssätt har passat mig bra. Att arbeta inom hemsjukvård och äldreomsorg ger många spännande möten med människor - och då utvecklas jag!

Som återförsäljare av Forevers hälsoprodukter leder jag Gyllene Dunken, möjligheternas företag som erbjuder Friskhet och Frihet Forever! 

Utöver det har jag förädlat sjuksköterskekunskaper och sjukvårdserfarenheter genom att utbilda mig för att kunna behandla kroppens energiflöden med Bicom Bioresonans. Besök gärna hemsidan www.halsaochlivskraft.se

Känner Du Dig sjuk? Ring sjukvården på 1177!
Vill Du må bra? Ring mig redan ida´!

http://www.myaloevera.se/willemo

Nominerad till Årets Affärsnätverkare 2014

http://www.affarsnatverkare.se/Nominerade/Nominerade.asp